fbpx

Overzicht connectgroepen

Gepost in Connectgroepen.

Connectgroepen zijn kleine open groepen waarin je met elkaar je leven deelt, de Bijbel in duikt, God aanbidt, getuigt naar elkaar en bid voor elkaar. Liefde, zorg, en het geloof in de praktijk brengen. Waar je mag vallen, en elkaar helpt op te staan.

Naast de connectgroepen is er ook een uitgebreid onderwijsaanbod. Waarin onderwijs en Bijbelstudie centraal staat. Kijk hiervoor bij het Leerhuis.

Er zijn verschillende connectgroepen, verspreid door Enschede. De meeste connectgroepen komen elke 14 dagen in de oneven weken samen.
Hieronder staat een overzicht van de huidige groepen.

Vind je niet wat je zoekt, heb je hulp nodig bij het kiezen of heb je andere vragen? We horen ze graag en gaan samen kijken wat er is en mogelijk is.

Peter en Marleen Karsten
Teamleiders connectgroepen
connectgroepen@eg-enschede.nl

 

Gestarte connectgroepen
NaamOmschrijvingTijdstip
Noabers Een groep met geestelijk jongere en oudere broers en zussen in Jezus. Ontstaan uit getrouwe bezoekers van de tweewekelijkse bijeenkomsten van Wijkgroep Oost, nu zitten leden verspreid door Enschede. Zingen, bidden en bijbelstudie. woensdag­avond
Zuid We zijn een groep die geen gezamenlijke interesse heeft behalve dat we van Jezus houden en samen willen groeien in ons geloof. We vinden het fijn verschillend te zijn in onze leeftijden, en zien ook graag mannen en vrouwen in onze groep. Actieve deelname aan de groep en de avonden stellen we op prijs. In het leiden van de avonden, in de manier waarop de inhoud van de avonden plaats vindt, in de contacten met elkaar onderhouden. Welkom woensdag­avond
West Een gemengde groep van mensen die van Jezus houdt. Deze groep komt voort uit wijkgroep west, iedereen is welkom. woensdag­avond
Noord Een gemengde groep van mensen die van Jezus houdt. Deze groep komt voort uit wijkgroep Noord, iedereen is welkom. Voorkeur uit Enschede Noord of noordelijk gelegen plaatsen. Zodat het stukje omzien naar elkaar beter te doen is. woensdag­avond
Dindag­avond­groep

Een gemengde groep van mensen die Jezus willen volgen en meer op Hem willen gaan lijken. Welkom!

Focus van dit jaar is elkaar beter leren kennen en de studies meer diepgang geven.

dinsdag­avond 20.00 - 21.30

Regelmatig samen eten vooraf
Kleine mannengroep Wij zijn jonge, getrouwde mannen die allemaal in Enschede noord wonen (voormalige leden van wijkgroep Noord). Ons doel is om de ander op te bouwen in hun geloof en leven (ook ter ondersteuning van onze gezinnen). Dus we hebben een groep wat door blijft gaan voor een onbepaalde tijd. De basis voor onze groep is niet alleen geloof, maar diepgaande vriendschap. We kiezen thema's afhankelijk van de dingen waarmee we ieder in onze geloofswandel worstelen of willen groeien. Dus, een thema kan soms in één avond besproken worden of soms over maanden. We staan open voor nieuwe leden, welkom! woensdag­vond, even week
     
Stroink

We willen graag groeien in het volgen van Jezus en in de wijk omzien naar elkaar en anderen. We willen ruimte bieden in onze groep voor mensen, die geen lid zijn van de kerk, maar wel graag deel uit willen maken van een (geloofs)groep. Van harte welkom!

Voorkeur uit Stroinkslanden en omgeving, vanwege het omzien naar elkaar, dit is niet verplicht.

woensdag­vond 20.00 - 22.00
     
Muziek Connectgroep vanuit de taakgroep muziek -
Pastors Connectgroep vanuit de taakgroep pastors -
20+ groep Jongvolwassenen die een verlangen hebben om geestelijk te groeien. Onder onze doelgroepen vallen studenten, 20-plussers uit de gemeente, maar ook enkele jongeren vanaf 18 die een verlangen hebben om geestelijk te groeien. Vraag gerust om meer informatie over onze visie en avonden. vrijdagavond
Boaz Een mooie groep ouderen die graag in de ochtend samenkomen maandelijks, dinsdagochtend
Hardlopen

De kracht van onze groep is het samen optrekken met elkaar en het leven delen. Tijd voor gebed en openheid naar elkaar toe. 

Het hardlooptempo ligt tussen de 9,5 en 10 km per uur. We starten met een ronde van ongeveer 7 km, waarin we een keer stoppen om samen te bidden/delen. Liefhebbers kunnen er daarna nog rondje van 5 km achter aanplakken.

maandag­avond 20.00
Ouders van jonge kinderen Een groep van moeders en vaders met jonge kinderen van 0-6 jaar. Ook de kinderen zijn welkom woensdagochtend

Welkom op de connectgroep

Gepost in Connectgroepen.

De connectgroepen zijn een middel, waardoor we het samen gemeentezijn, beter kunnen bereiken. Waarin zorg en aandacht voor elkaar is, waar samen gebeden wordt, verdieping in het woord van God is en groei in geloof en naar Jezus. Waar mensen delen en welkom heten. 

Er zijn ook hele mooie vriendengroepen in de gemeente, waarin dezelfde aspecten aan de orde komen. Telt dit ook als connectgroep? Connectgroepen staan open voor anderen, zodat nieuwe mensen in de gemeente, ook welkom geheten kunnen worden. Staat jullie groep open voor anderen? Dan kan het mogelijk een connectgroep zijn. Is jullie groep gesloten? Dan kan het nog steeds een hele mooie en goede groep zijn die we zeker aanmoedigen te houden, maar wordt het geen connectgroep.

We krijgen regelmatig vragen en zorgen of deze opzet wel past bij iedereen en of er geen groepjesvorming ontstaat. Wij willen dat bovenstaande voor iedereen mogelijk is, en denken door de connectgroepen voor de meesten een plaats te kunnen bieden. Iedereen die denkt, ik wíl wel maar ik kan niet, vragen wij ook zich op te geven. Omdat wij geloven dat er voor iedereen die wil, een plaats in de gemeente is waar dit mogelijk is. En pas je toch niet in dit concept, dan zoeken we samen naar de juiste oplossing. Wij zoeken graag naar wat wél kan.

aanmeldformulier   of connectgroepen@eg-enschede.nl

 

Van wijkgroep naar connectgroep

Gepost in Connectgroepen.

In het nieuwe seizoen gaan we de kleine groepen anders vormgeven dan we jaren gedaan hebben. Hierbij hoort ook een andere naam: connectgroep. De kleine groepen worden niet alleen meer gevormd op basis van wijk, maar dit kan nu ook op tijd van de dag om samen te komen, gemeenschappelijke hobby of taak, of heel wat anders zijn. Je kunt je vanaf nu opgeven.

Maar waarom? De Bijbel roept ons op om een levende gemeenschap te zijn. Wij geloven dat grote samenkomsten en kleine groepen samen, elkaar versterken om dit te zijn en zo als individu en als gemeente dichter bij God te komen. Met dit nieuwe concept hopen we meer mensen enthousiast te krijgen om samen niet alleen kerk in het groot, maar ook kerk in het klein te zijn.

Wij hebben twee documenten waarin puntsgewijs staat wat een connectgroep inhoudt en wat de taakomschrijving van een groepsleiders is.

pdfConnectgroep pdfConnectgroepleider

Wanneer je nog vragen hebt, kun je die sturen naar connectgroepen@eg-enschede.nl of stellen aan Peter of Marleen Karsten

Heb je geen vragen meer en wil je meedoen, dan kun je je opgeven via dit aanmeldformulier

Help! Ik snap het niet meer!

We merken dat dit nieuwe concept veel vragen, weerstand, verwarring, maar ook enthousiasme en positiviteit oproept. Komende weken zullen we regelmatig een stukje in de nieuwsbrief zetten om meer te verduidelijken en toe te lichten, steeds een stapje verder. Alles in één keer, is te veel, denken wij. Maar.. wij horen nu al graag wat je vragen zijn, dan weten we wat er speelt en leeft. Een van de punten die wij vaak horen is het project; Het eerder genoemde project van 6 weken, zal komende periode niet starten. Wanneer hier meer duidelijk over is, horen jullie dit.
Andere onderwerpen komen in de volgende nieuwsbrieven.


Dank voor het lezen!

Groot zijn ? goed in klein kunnen zijn

Gepost in Connectgroepen.

Deze zin kreeg ik in een mail vanuit het leidersteam, daar staan zij achter, daar staan wij achter. Maar hoe klein moet je worden in deze tijd?

In onze wijkgroep was de opkomst nooit heel hoog. Dus na de digitale periode, was samenkomen geen probleem, wij kwamen niet boven de limiet uit. Maar toen werd het maximaal drie bezoekers per huis. Wij hebben onze wijkgroep in kleine groepjes verdeeld, zodat we op meerdere plekken samen konden komen. Eén persoon doet de voorbereiding en maakt hier een kort filmpje van. Zo behandelen we samen hetzelfde, en worden gebedspunten via de app gedeeld.

Maar toen mocht er weer iemand minder op bezoek komen, en zijn onze mini-groepjes alweer te groot! Afgelopen woensdag hebben we het toch weer gedaan, in 2 of 3 tallen. Hoe mooi dat dit kan! Samen hetzelfde, apart van elkaar, maar wel betrokken.

Diensten

Elke zondag om 10.00 uur is er in de Heidestraat 9 een samenkomst. U bent van harte welkom. De dienst wordt ook via een livestream uitgezonden. 

 

Lid worden?

Door lid te worden van de Evangelische Gemeente Enschede kun je deelnemen aan alle activiteiten, een taak oppakken en mag je meedenken over de toekomst van de kerk. Volg de intro-cursus

Contact

Zie de pagina contact

EA-logo

Gastennieuws ontvangen?

Ontvang 1x per maand nieuws over onze activiteiten.