fbpx

Hulp gezocht bij de peuters

Gepost in Peuters.

Vind jij het leuk om één zondagochtend in de maand de peuters te vermaken, te verzorgen en iets over God te leren?

Vind je knutselen leuk, of houd je meer van een trainrails maken of voorlezen? 

Meld je dan bij Linda Bruins Slot, 06 44 97 29 84, of bij een van de andere peuterleiders: Mattanja, Marieke, Aya of André.

Peuters2

Dit is een oudere foto maar de kindjes (en leiding) zijn net zo lief, leuk en gezellig. 

Peutergroep - algemene informatie

Gepost in Peuters.

Welkom op de pagina van de peutergroep van deze gemeente! Hier vind je algemene informatie over de peutergroep, maar ook zal er regelmatig een update komen te staan over wat we in de peutergroep allemaal doen. Kom dus regelmatig een kijkje nemen! 

 De peutergroep

 

De peutergroep bestaat uit een groep kinderen van 2 tot 4 jaar. We hebben een eigen ruimte in het gebouw waar u uw kind voor de dienst op zondag naar toe kunt brengen. Vanaf 9.45 uur kunt u uw peuter bij ons brengen. Om 10.00 uur beginnen we. Het is fijn als alle peuters dan aanwezig zijn. Ook als u op bezoek komt in de gemeente is uw kind natuurlijk van harte welkom bij ons in de groep.

 

Het doel voor de peutergroep in onze gemeente
Het doel van de peutergroep is dat we de peuters op een aantrekkelijke en afwisselende manier willen laten kennismaken met bijbelse personen en bijbelse onderwerpen. Daardoor willen we hen meegeven dat er een God is die altijd van hen houdt. We willen de kinderen opvangen in een prettige en herkenbare christelijke omgeving. In Lukas 18:16 staat: 'Maar Jezus riep de kinderen bij zich: Laat ze bij me komen, hou ze niet tegen, want het koninkrijk van God is voor wie zijn als zij'.

 

Hoe werken wij in de peutergroep
We werken bij de peutergroep met de B-boekjes van de IBB. We hebben dit zelf uitgewerkt tot een steeds terugkerend jaarprogramma. B-boekjes zijn kleine vierkante prentenboekjes waar een verhaal in staat over een bijbels persoon of een bijbels onderwerp. Met één boekje vullen we twee of drie weken.
Elke zondag zijn er 2 volwassenen die de peuters begeleiden.  

Het programma
* 10.00 uur: beginnen we met vrij spelen
* 10.30 uur: kinderen gaan aan tafel. We gaan bidden, eten en drinken wat (hoeft niet worden meegenomen) en we zingen een paar liedjes.
* 10.45 uur: Iedereen gaat voor de tv zitten en we kijken een verhaal uit de B-boekjes serie op DVD. Daarna zingen we het liedje dat daarbij hoort. Na de DVD komen we allemaal weer aan tafel en vindt de verwerking plaats. Dit kunnen kleur- of knutselopdrachten zijn, maar ook ervaringsopdrachten, zoals iets voelen, bekijken, nadoen of bedenken. Het is in ieder geval een zeer afwisselend en leuk ontdekkend programma.
Daarna gaan de peuters nog even vrij spelen tot de papa's of mama's ze komen ophalen. Dat gebeurt als de dienst afgelopen is, meestal rond 11.45 uur.  

Diensten

Elke zondag om 10.00 uur is er in de Heidestraat 9 een samenkomst. U bent van harte welkom. De dienst wordt ook via een livestream uitgezonden. 

 

Lid worden?

Door lid te worden van de Evangelische Gemeente Enschede kun je deelnemen aan alle activiteiten, een taak oppakken en mag je meedenken over de toekomst van de kerk. Volg de intro-cursus

Contact

Zie de pagina contact

EA-logo

Gastennieuws ontvangen?

Ontvang 1x per maand nieuws over onze activiteiten.